Hoe werken we?

650 ton gezonde groenten en fruit. Dat is de gemiddelde aanvoer per dag op de REO Veiling. Via vooroogst- en residucontroles worden de groenten en fruit op voorhand geanalyseerd op voedselveiligheid en gezondheid. Bij de aanvoer staan kwaliteitsverantwoordelijken van de REO Veiling klaar voor een vaste productcontrole bovenop de autocontrole die de producenten met zorg doen op hun tuinbouwbedrijf. Naast deze directe keuring bij aanvoer houdt de REO Veiling ook houdbaarheidscontroles. Gecontroleerde producten gekoppeld aan een gecontroleerde teelt, hebben een naam. Ze noemen Flandria, Tomabel of Fine Fleur.

De REO Veiling vermarkt haar dagverse groenten en fruit onder deze drie kwaliteitslabels. De REO Veiling verkoopt het volledige aanvoervolume in het belang van haar leden-producenten tegen de best mogelijke marktprijs. Dat doet de coöperatie door een concentratie van het productaanbod en de organisatie van diverse verkoopsystemen. De veilingklok is het belangrijkste verkoopinstrument van de REO Veiling. De veilingklok staat garant voor een transparante en marktconforme prijsvorming bepaald door vraag en aanbod.

Van aanvoer tot verkoop in zes stappen

Productaanvoer
Kwaliteitscontrole
Voedselveiligheid
Koude kern
Klokverkoop
Distributie
Blijf op de hoogte van onze activiteiten
Lees hier de REO Actueel online
 Inschrijven voor de digitale REO Actueel
TOP