Voedselverspilling/Afvalbeheer

Voedseloverschotten

De REO Veiling is een belangrijke voortrekker in de strijd tegen voedselverspilling in Europa. In 2017 won de REO Veiling de allereerste Food Waste Award, uitgegeven door FSE Networks in samenwerking met OVAM en Komosie. De REO Veiling verkoopt jaarlijks zo’n 250.000 ton dagverse seizoensgroenten en –fruit van eigen bodem. Als de REO Veiling te maken heeft met voedseloverschotten zoekt ze naar oplossingen om deze producten toch een nuttige plaats te geven. De overschotten gaan in de eerste plaats naar de voedselbanken in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Namen. Zo komt er jaarlijks 500.000 kg verse groenten en fruit, ofwel een gemiddelde van 1 oplegger per week, bij kansarme mensen terecht. Daarnaast worden overschotten ook hergebruikt om dieren te voederen. De REO Veiling is trouwens de enige Vlaamse groenteveiling die FCA gecertificeerd is om haar producten te recupereren als dierenvoeding. Niet alleen melkkoeien uit de eigen streek, maar ook de dieren in Bellewaerde (dieren- en pretpark) worden gevoederd met REO-producten.

Vacuümkoeler

De REO Veiling beschikt over een vacuümkoeler. In de vacuümketel wordt een onderdruk gecreëerd. Daardoor verdampt het water bij omgevingstemperatuur. Samen met het water wordt warmte onttrokken aan de sla waardoor deze snel inkoelt en het product veel langer bewaard kan worden. Hierdoor kan de sla langer in de winkelrekken liggen of kan die via vrachtwagens vervoerd worden naar verre bestemmingen als Spanje en Italië.

Meermalige verpakking

De REO Veiling stimuleert meermalige verpakkingen voor haar producten. De verpakking komt in zowat alle kleuren, maten en materialen volgens de wensen van de klant.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via REO Actueel digitaal
Inschrijven voor de nieuwsbrief (bij voorkeur via Google Chrome)
  Brochure

TOP